Cena uređaja

Ovisno o vrsti i karakteristikama

Cena uređaja ovisi o vrsti i karakteristikama objekta kojeg se želi zaštititi.

Uređaj GUARDIAN damp removal je konstruiran za rešavanje problema kapilarne vlage – vlage koja se iz tla podiže u zidove objekta, pa prvo treba utvrditi kakav problem ima Vaš objekat.

Proizvodi se u nekoliko različitih modela i cena ovisi o vrsti i karakteristikama objekta kojeg se želi zaštititi.

Vrste objekata

Objekti bez podruma
Objekti sa podrumom ispod celog objekta
Objekti s delomičnim podrumom
Objekti na nagibu sa bočnim vodenim pritiskom

Objekti bez podruma

Pre ugradnje uređaja

Posle ugradnje uređaja

Ovo je klasična situacija za zaštitu objekta GUARDIAN damp removal uređajem. Kapilarna vlaga se ravnomerno podiže u sve unutrašnje i spoljašne zidove objekta.

Efekat sušenja GUARDIAN damp removal uređajem je potpun na svim mestima.

Objekti sa podrumom ispod celog objekta

Pre ugradnje uređaja
1. vertikalno zaptivanje; 2. drenažni kanal

Posle ugradnje uređaja
1. vertikalno zaptivanje; 2. drenažni kanal

Na levom spoljašnjem zidu voda prodire ispod i bočno u zid. Vlaga se podiže više nego u srednjem zidu, gde voda prodire samo odozdo. Na desnom spoljašnjem zidu je naneseno vertikalno zaptivanje (brtvljenje) (ovde bitumenska masa sa zaštitnom folijom) i postavljen je drenažni odvod. Stoga, vlaga više ne može prodreti s bočne strane, ali zid ostaje vlažan zbog prodiranja kapilarne vlage odozdo.

Desni se zid ponaša kao samostojeći zbog vertikalnog zaptivanja (brtvljenja): efekat sušenja GUARDIAN damp removal uređajem je potpun, kao i kod srednjeg zida.

U slučaju levog spoljašnjeg zida, rezultat će se umanjiti zbog bočnog prodora vode. U većini slučajeva će unutrašnja strana zidova biti suva, ali će se koncentracija vlage u zidovima povećavati prema vani.To zavisi od uslova u tlu.

Objekti sa delomičnim podrumom

Pre ugradnje uređaja
1. vertikalno zaptivanje; 2. drenažni kanal

Posle ugradnje uređaja
1. vertikalno zaptivanje; 2. drenažni kanal; 3. pregradni zid

I u ovom je slučaju desni spoljašni zid vertikalno zaptiven (brtvljen) te je vlažan zbog kapilarne vlage koja se podiže odozdo.

Srednji zid je kompletno u zemlji i potpuno je natopljen vodom. Na njemu je moguće izvesti vertikalno zaptivanje (brtvljenje) jer se spoljašna površina zida nalazi ispod temelja kuće koja nije dostupna.

Sušenje zidova GDR uređajem moguće je izvesti u potpunosti na levom slobodnom zidu i na desnom, zaptivenom (zabrtvljenom) spoljašnjem zidu.

U srednjem zidu u podrumu moguće je sušenje samo sa unutrašnje strane, dok će se prema spoljašnjem delu vlaga postepeno povećavati. Ako zidovi u ovoj sobi moraju biti potpuno suvi, može se napraviti pregradni zid (montažna ljuska). Unutrašnja oplata će ostati suva jer nema kontakt sa zemljom dok će GDR uređaj osiguravati da vazduh u međuprostoru ostaje suv te da se ne pojavljuje buđ.

Objekti na nagibu, sa bočnim i vodenim pritiskom

Pre ugradnje uređaja
1. vertikalno zaptivanje; 2. drenažni kanal

Posle ugradnje uređaja
1. vertikalno zaptivanje; 2. drenažni kanal

Zbog jakog bočnog pritiska vode spoljašni zidovi su u potpunosti natopljeni te je apsolutno neophodno izvesti vertikalno zaptivanje (brtvljenje) da se postigne potpuni efekat sušenja uređajem GDR. Pritisak vode bi trebalo udaljiti od kuće pa se dodatno mora izvesti drenažni kanal u donjoj ivici objekta.

Na ovom primeru je to učinjeno na desnom spoljašnjem zidu pa je manje vlažan nego levi nezaštićeni zid. Tako je on izložen samo uticaju kapilarne vlage odozdo. Budući da bočni vodeni pritisak više ne deluje na desni spoljašni zid, GDR može u potpunosti ukloniti vlagu.

S druge strane, levi, nezaštićeni spoljašni zid biće suv samo do nivoa nagiba, dok će deo zida u zemlji ostati vlažan. Vertikalno zaptivanje (brtvljenje) uvek treba izvesti specijalizovana firma kako bi bili sigurni da vlaga neće probijati u zid nakon nekoliko godina jer zaptivanje (brtvljenje) može gubiti svoj efekat.

Ugradnjom uređaja povećava se energetska učinkovitost objekta!

KONTAKT

Stojimo na raspolaganju

Za sva pitanja i dodatna objašnjenja, obratite nam se s poverenjem!

    Stranica je zaštićena korištenjem sistema reCAPTCHA i primenjuju se Google-ova  pravila privatnosti   i  uslovi pružanja usluge
    Besplatne konsultacije